De wellness-tuin

 In Blog, Tuintips, Tuintrends

Niets is meer ontspannen dan lekker buiten zijn. Bewezen: een heerlijke wandeling door de bossen of over het strand helpt u om even helemaal tot rust te komen. Maar zou het ook niet fijn zijn als u er niet eens de deur voor uit hoeft? En gewoon in uw eigen tuin uw eigen oase van rust creëert? Dan is een wellness-tuin echt iets voor u. Dat lichten we u graag toe!

Buitendouche
Na een warme zomerdag is het heerlijk om af te koelen onder een frisse douche. Het is ook helemaal geweldig als je dit gewoon buiten kunt doen, in je eigen groene omgeving. En ook ideaal als de kinderen heerlijk in het zand hebben gespeeld. Even lekker afspoelen onder de buitendouche, handig! Het mooie van een buitendouche: het hoeft niet alleen een functioneel item in de tuin te zijn, maar kan ook een heuse eyecatcher zijn!

Plunge-pool
Een grote tuin nodig voor een zwembad? Echt niet! De Plunge-pool, een nieuwe trend uit Australië, bewijst het tegendeel. Het is een mooi alternatief voor een zwembad, maar dan een paar maatjes kleiner. Het bad is niet bedoeld om baantjes in te trekken, maar echt om even af te koelen. Door de compacte afmetingen neemt dit niet meteen de hele tuin in beslag. Nog een voordeel: door de kleine oppervlakte hoeft u het ook minder te verwarmen en hoeft de warmtepomp dus minder te werken. Dit gaat u zeker merken in de energierekening!

Bio-pool
Een bio-pool is een zwembad en zwemvijver ineen! Een bio-pool wordt helemaal natuurlijk  gezuiverd. Eigenlijk werkt een bio-pool hetzelfde als het water uit de bergen. Zuiver water zonder dat er chloor aan te pas komt. Dit gebeurt door een speciale filter dat de voedingsstoffen uit het water bindt. Zo ontstaan er dus ook geen algen in het water en geniet u van een prachtig natuurzwembad!

Genieten in uw eigen tuin?

Wij creëren dat heel graag voor u! 

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search