Extra beleving met kleur!

 In Blog, Tuintips, Tuintrends

Nu het weer lente is kunnen we eindelijk weer gaan genieten van meer kleur in de tuin. Beplanting maakt de tuin natuurlijk helemaal af en brengt uw tuin tot leven. Maar vergis je niet, het kiezen van de juiste beplanting is echt niet makkelijk! Wij geven u graag enkele tips.

Spitten van ondergrond
Spit de grond altijd eerst goed los. Onderschat dat niet; het is heel belangrijk dat dit diep genoeg gebeurt! En blijft de grond altijd heel erg nat? Dan is drainage verstandig. Met een drainagesysteem voer je overtollig (grond)water sneller af.

Houd rekening met de boeitijd!
Komt de beplanting op een schaduwrijke plek te staan? Of staat het juist de hele dag volop in de zon? Elke plant heeft andere behoeften. Bekijk daarom eerst waar u welke beplanting aanplant. Zo komt u niet voor verrassingen te staan! En hoe mooi is het als uw tuin het hele jaar in bloei staat? Houd dus bij uw keuze rekening met de bloeitijd van planten. Zo geniet u altijd van prachtige kleuren in uw tuin!

Sfeer
Het is belangrijk dat u vooraf weet welke sfeer u graag in de tuin wilt zien. Bij een landelijke tuin wordt vaak gekozen voor rustige kleuren en veel groen denk bijvoorbeeld aan klimplanten. In een moderne tuin zien we strakke en rechte lijnen en worden vormbomen gebruikt als echte eyecather! Vaak kiezen we voor één soort beplanting om een vak mee te vullen. Maar om de tuin net wat extra dimensie te geven is het juist heel mooi om verschillende soorten vakbeplanting te gebruiken. Let er dan wel op dat deze planten goed met elkaar matchen qua kleur, maar ook qua hoogte. Laat het voorjaar maar komen!

Meer kleur?

Wij denken graag mee!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search