Gemak dient de mens!

 In Blog, Tuintips

Nu de winterperiode aanbreekt wordt het iets rustiger in de tuin. Misschien een goed moment om eens na te denken over enkele zaken die u toch liever anders ziet. Een tuin kan rust bieden, maar vraagt ook om veel onderhoud. Gemak dient daarbij de mens. Wellicht laat u zich de komende zomer ook ‘vervangen’! We geven u graag wat tips, zodat u nog meer tijd overhoudt om van uw tuin te genieten!

Robotmaaier
Robotmaaiers zien we steeds meer rondrijden. Logisch, want ze maken het werken in de tuin echt veel makkelijker. Voor het geld hoeft u het in ieder geval niet te laten. Het prijsverschil tussen een gewone maaier of een robotmaaier wordt steeds kleiner. Bij een robotmaaier kun je ook de gewenste hoogte en het maaiprogramma instellen. En veel robotmaaiers hebben een draadloze verbinding. Zo kun je via een app op je smartphone of tablet de maaier besturen. Handig!

Stiller werken
Steeds meer merken hebben tuingereedschap op accu. Een ideale uitkomst om schoner en stiller te werken. Tuingereedschap op accu is lichter in gewicht en beter hanteerbaar. En levert dus vooral lichamelijk voordelen op. Het werk wordt immers minder zwaar. En door snoerloos te werken bereik je altijd de moeilijkste hoekjes en plekjes. Overigens presteert gereedschap met een accu net zo goed als ander gereedschap. Nog een bijkomend voordeel: het accugereedschap heeft veel minder onderhoud nodig. Geen te vervangen bougies of het bijvullen met die stinkende brandstof. Zo dragen we ook nog bij aan een beter milieu!

Automatische beregening
De klimaatverandering zorgt al voor het tweede jaar op rij voor langere perioden van droogte. Automatische beregening lost dat probleem op. Vanaf uw tuinstoel laat u de hele tuin beregenen. Veel beregeningssystemen hebben een draadloze verbinding die u koppelt aan uw smartphone of tablet. Kies voor druppelslangen om ook de borders goed vochtig te houden. Er bestaan zowel boven- als ondergrondse druppelslangen. Beide werken perfect, al is een bovengrondse handig bij hogere beplanting. En ondergrondse druppelslangen zijn ideaal bij lage borders. Zo word je tijdens het schoffelen niet gehinderd door slangen die in de border liggen. Wist u trouwens dat een druppelslang ruim  vier liter water per uur afgeeft? Voor het gazon zijn speciale sproeiers beschikbaar die goed af te stellen zijn, zodat je het hele gazon voorziet van water!

Automatische beregening?

Wij denken graag mee!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search