Tuintrends 2020

 In Blog, Tuintips, Tuintrends

Allereerst de beste wensen voor het jaar 2020! We gaan samen weer een nieuw jaar tegemoet. U heeft vast ook goede voornemens gemaakt. Misschien besloot u wel om de tuin eens op de schop te gaan nemen? Dan is het natuurlijk wel fijn dat u een tuin heeft die bij de laatste trends passen. Daarom vertellen we u graag wat de belangrijkste tuintrends van 2020 zijn!

Eco-vriendelijk tuinieren
Het is al een hot item en dat zal het ook nog wel even blijven: duurzaamheid, biodiversiteit en klimaatverandering. Dat hebben we al weer verschillende keren voorbij zien komen. Met name in de verschillende oplossingen voor extreem natte of droge periodes. Denk bijvoorbeeld aan infiltratiekratten die het overtollige water opslaan voor hergebruik.Door de klimaatverandering zien we ook steeds vaker beplanting terugkomen die voorheen geen kans van slagen had. Een typisch voorbeeld is de ‘urban jungle’ stijl met verschillende tropische plantensoorten.

Ook de ontwikkeling in het gebruik van producten en materialen gaat hard. Zo worden er steeds meer natuurlijke en eco-vriendelijke producten gevonden. Bijvoorbeeld materialen die gemaakt worden van gerecycled materiaal. Vaak hebben deze materialen ook een bijzonder lange levensduur. Een win-win situatie dus!

Wellness in de tuin
De trend is niet nieuw, want ook in 2019 zagen we deze trend al zijn opmars maken: wellness in eigen tuin. In 2020 zal dat ongetwijfeld nog meer worden. Door de hete zomers van afgelopen jaren is een buitendouche of zwembad in de tuin namelijk al bijna geen luxe meer. Heeft u geen ruimte voor een groot zwembad? Geen probleem, een plunge pool (klein formaat zwembad) geeft al de nodige verkoeling!

Tuintrends, wat past bij u?

Wij geven graag advies!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search