Buitengeluk!

 In Blog, Kindvriendelijk, Tuintips, Tuintrends

Tegenwoordig is een tuin niet meer zomaar iets wat bij de woning hoort. De tuin wordt niet voor niets een verlengstuk van je huis genoemd. Nu dagen weer langer zijn genieten we met z’n allen volop van het ‘buitengeluk’! Wij geven graag wat inspiratie wat bij kan dragen aan dit geluk.

Vlonder
Wanneer een vlonder uitgevoerd wordt in hout geeft dit een warme en natuurlijke uitstraling. Heeft u er eens aan gedacht om de vlonder verhoogd te maken? Door de hoogte verschillen creëer je een extra dementie aan de tuin.

Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor het aanleggen van een vlonder. Echter is het slim om vooraf te bedenken wat je van de houtsoort verwacht. Als je kiest voor een zeer duurzaam houtproduct zoals Padouk weet je zeker dat je jarenlang een mooie vlonder hebt. De eigenschap van Padouk is dat deze heel mooi vergrijsd en dus een stoer karkater geeft. Ook is Padouk een zeer stabiele houtsoort. Maar een vlonder kan ook goed uitgevoerd worden in bijvoorbeeld Douglas.

Watertafel
Water heeft iets magisch. Het leeft en je kunt er naar blijven kijken. Logisch dat we voor water in de tuin kiezen want dit straalt rust uit. Als men kiest voor een vijver brengt dit het nodige onderhoud met zich mee. Wil je liever nauwelijks onderhoud dan is een watertafel het geschikte item. Door een pomp aan te sluiten op de watertafel creëer je een klein fonteintje. Het water valt op een bovenplaat en stroomt hier over heen. Omdat het water niet in een diepe waterlaag valt is dit ook zeer geschikt met kinderen.

Buitenkeuken
Tijdens zwoele zomeravonden gaat bij vele van ons de barbecue aan. Wat is er nou fijner dan in de buitenlucht, in eigen tuin, te genieten van een heerlijke zomerse maaltijd. Mocht er de ruimte zijn dan is het plaatsen van een buitenkeuken natuurlijk helemaal geweldig. Zorg dat hier een koelkast en een kookpitje in aanwezig is en je hoeft niet eens meer naar binnen toe. Door een keukenblad van dezelfde tegels als de buitentegels te maken ontstaat er een mooie eenheid in de tuin.

Buitengeluk, wat kiest u?

Wij gaan graag op zoek naar uw buitengeluk!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search