Warmte met vuur!

 In Blog, Tuintips, Tuintrends

De zomerperiode en de vakantieperiode zitten er alweer bijna op. Maar natuurlijk willen we dat warme gevoel graag nog even vasthouden. Want warmte geeft nou eenmaal een fijne en relaxte sfeer in de tuin. Ondanks dat we de echte zwoele avonden alweer achter ons laten, kunnen we de warmte natuurlijk ook zelf creëren. In deze rubriek leest u hoe u dat aanpakt!

Tuinhaard
De tuinhaard is een blijvertje, een echte klassieker in de tuin. Niet gek natuurlijk, want je creëert er eigenlijk een tweede woonkamer mee. Een tuinhaard geeft namelijk meteen een relaxte sfeer. Een tuinhaard streelt eigenlijk je zintuigen: een heerlijke geur, geknisper van haardvuur en heerlijk staren naar de vlammen. Ook heb je tuinhaarden waar je een rooster op kunt plaatsen. Zo geniet je meteen van een heerlijke barbecue! Het rookkanaal ten slotte, voert de rook op een doelmatige manier af. Zo houd je het ook leuk voor je buren!

Vuurtafel
Een vuurtafel past perfect in een loungehoek. Met een vuurtafel haal je meteen het knusse gevoel van binnen mee naar buiten. Omdat je de vuurtafel op gas stookt, kun je direct genieten van een heerlijk vuurtje. Ook zit je nooit in de rook. En een vuurtafel dient ook gelijk als tafel. Vuurtafels zijn in verschillende maten en materialen te verkrijgen. Zo heb je vuurtafels die afgewerkt zijn met planken, waardoor ze een mooie natuurlijke uitstraling krijgen. Maar je hebt ook vuurtafels van composiet. Die geven je de indruk dat de vuurtafel van echt beton gemaakt is.

Vuurschaal
Een vuurschaal is een mooi en veilig alternatief voor een heerlijk ouderwets kampvuur. Een vuurschaal staat meestal op een klein voetje, kort bij de grond. Vuurschalen zijn er in verschillende maten maar ook in verschillende materiaalkeuzes. Zo geeft een vuurschaal van RVS een heel stoer karakter aan de tuin. Een vuurschaal van cortenstaal gaat mooi op in het groen en versterkt daarmee weer juist een landelijke uitstraling. Een fijn voordeel van een vuurschaal is dat je met zijn allen rondom de schaal kunt zitten. Zo geniet iedereen van de rustgevende vlam!

Warme sfeer in uw tuin!

Welke vorm van warmte past bij uw tuin? Wij denken graag met u mee!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search