De verticale tuin

 In Blog, Tuintips, Tuintrends

Een mooie tuin aanleggen vraagt natuurlijk wel om ruimte. Maar het wil niet zeggen dat wanneer u geen tuin of een kleine tuin heeft, geen tuin aan kunt (laten) leggen. Heeft u al eens gehoord van de verticale tuin? Heel handig bij gebrek aan ruimte en ook nog eens mooi én uniek!

Verticale tuin:
De verticale tuin biedt de uitkomst bij weinig ruimte. De naam zegt het al, de tuin is verticaal. Dit kan tegen een muur of schutting. Het is wel belangrijk dat de montage hiervoor kundig gebeurd. Zo moet er ook bekeken worden of de gevel of schutting de belasting van de tuin goed kan dragen. Het is ook belangrijk dat er goede materialen worden gebruikt zodat de schutting of gevel niet helemaal nat wordt bijvoorbeeld.

De verticale tuin wordt ook wel de groene muur genoemd. Je creëert zo een mooie groene leefomgeving. Ook kan een verticale tuin gemaakt worden door middel van spandraden. Let wel dat ook deze draden een grote belasting moeten kunnen dragen. Tegen deze draden kunt u klimplanten laten groeien zodat u een oase van groen ervaart in de tuin en de saaie, grijze muur mooi uit het zicht is!

Beplanting:
Een verticale tuin is eigenlijk hetzelfde als een gewone tuin. Toch is het goed om na te denken over de beplanting die u erin verwerkt. Wordt de verticale tuin gemaakt in een schaduwrijk gedeelte dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor varens. U kunt de verticale tuin ook als nuttige tuin gebruiken. Denk hierbij aan kruiden zoals bieslook of tijm maar ook aardbei of sla past hier goed in thuis. Wanneer u toch graag een kleurrijke tuin ziet is het verstandig om vaste planten te kiezen die in verschillende tijden van het jaar bloeien. Zo heeft u het hele jaar door kleur in de tuin. Het is raadzaam om de beplanting die meer water nodig hebben onderaan te plaatsen. Zij vangen dan al het water van boven goed op.

Onderhoud:
Het onderhoud van een verticale tuin is nagenoeg hetzelfde als het onderhoud van een gewone tuin. Houd er wel rekening mee dat de tuin makkelijk bereikbaar moet blijven zodat deze ook goed onderhouden kan worden. Je wilt immers dat de tuin ook mooi blijft!

Weinig ruimte maar toch groen?

Wij kijken er naar uit om met u de oplossing te zoeken!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search