Tuintrends van 2019

 In Blog, Tuintips, Tuintrends

Bij het begin van een nieuw jaar worden vaak goede voornemens genomen. Wellicht staat de tuin dit jaar op dat lijstje voor een grondige metamorfose. Je wil dan natuurlijk wel graag een tuin waar je jaren mee vooruit kunt. Wij geven graag wat trends die in 2019 zeker terug te zien zijn in de tuin.

Organische vormen
Vorig jaar zagen we deze trend al in snoeivormen. Komend jaar wordt dit nog extra benadrukt door ronde vormen in bijvoorbeeld borders of bestrating toe te passen. Voorheen zagen we veelal strakke tuinen met strakke lijnen, nu mag het heus wat speelser worden. Dat wil echter niet zeggen dat het geen strakke uitstraling heeft, zeker niet. Maar door met ronde vormen te spelen wordt de tuin speelser benaderd wat ook weer zorgt voor de nodige beleving in de tuin!

Gemak dient de mens!
Wie wil dat nu niet? Na een drukke werkdag tot rust komen in eigen tuin! Echter heeft een tuin ook de nodige aandacht nodig. De automatische wereld staat gelukkig ook in de tuin niet stil. Zo zien we in steeds meer tuinen automatische beregening terug komen die zelfs met een app op afstand te bedienen is. Dit geldt ook voor verlichting, zeker een must have in de tuin zodat je het hele jaar optimaal van de tuin kunt genieten. Ook biedt een robotmaaier uitkomst. Door deze op de juiste manier te installeren worden de moeilijkste hoekjes en kantjes zelfs gemaaid!

Welness tuin
Met de warme zomer nog in ons achterhoofd zullen we de komende jaren steeds meer zwembaden tegen komen. Logisch, want wat is er nu fijner dan thuis te ontspannen. Een zwembad hoeft zeker niet altijd van groot formaat te zijn. Ook een kleiner zwembad doet ervaren als een welness tuin! Het is echter wel slim om hier vooraf goed over na te denken. Met name het onderhoud van een zwembad heeft even wat aandacht nodig. Maar ook hier geldt; gemak dient de mens!

Kleur!
Zagen we eerder nog rustige en ingetogen kleuren in de tuin vanaf nu mag het zeker wel wat meer zijn. Zoals ze zeggen; geef kleur aan het leven, is dat ook zeker van toepassing in onze tuin. Door te kiezen voor de juiste samenstelling zullen we steeds meer kleurrijke en bloemrijke borders terug zien. Denk dan bijvoorbeeld aan een paar basis kleuren die de tuin net dat extra effect geven!

Welke tuintrend kiest u?

Wij zijn benieuwd naar uw keuze!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search