De familietuin

 In Blog, Kindvriendelijk

Wist u dat een kind wat buiten speelt sterker en socialer maakt? Zorg daarom dat de tuin een uitdagende plek is waardoor het voor kinderen leuk en aantrekkelijk is om naar buiten te gaan. Leuk, maar zelf wil je natuurlijk ook genieten van ontspanning. Je wil tenslotte zelf ook een plek om tot rust te komen en heerlijk te kunnen genieten. Lees snel verder naar de ultieme familietuin!

Verstopplekken
Kinderen vinden het heerlijk om verstoppertje te spelen. Er zal vast wel een speeltoestel of zandbak in de tuin aanwezig zijn. Het is dan leuk om deze gedeeltelijk af te scheiden met een haagje zodat de kinderen hier de ideale verstopplekjes van kunnen maken. Tevens is zo ook meteen een mooie natuurlijke afscheiding gecreëerd en valt het speeltoestel of zandbak meteen een stuk minder op. Mocht je de ruimte hebben zullen kinderen misschien ook wel een potje voetbal in de tuin spelen. Als je hier de ruimte voor hebt is het ook verstandig om hier een natuurlijke afscheiding omheen te maken die tegen een stootje kan zodat niet alle planten kapot gaan door de rondvliegende ballen.

Eigen tuintje!
Veel kinderen vinden het leuk om te helpen. Houd dan een hoekje van de tuin vrij wat helemaal voor de kinderen is. Hier kunnen zij hun eigen groente en kruiden kweken maar het is natuurlijk ook erg leuk om hier bloemen in te zaaien zodat ze zelf bloemen kunnen plukken. Wellicht is het leuk om voor bloemenmengsel te kiezen waar insecten zoals bijen en vlinders op af komen. Er ontstaat dan meteen een mooi schouwspel om naar te kijken.

Groen in de tuin
Een groene omgeving staat gelijk aan een rijke leeromgeving. Je wil natuurlijk een mooi terras wat bestraat is maar zorg daarnaast ook zeker voor voldoende groen. Zo kun je in de grasmat op zoek naar klavertjes vier maar ook naar de kleine beestjes die er leven. Tevens valt een kind minder hard op het gazon dan op de tegels.

Bloemetjes en bijtjes
Met alleen gras creëer je natuurlijk geen sfeer. Om kleur toe te passen in de tuin kies je voor beplanting die mooi bloeit. Denk er wel over na welke beplanting u kiest en kies bij voorkeur voor sterkte planten die tegen een stootje kunnen. Ook hier kun je kiezen voor beplanting waar vlinders e.d. op af komen. Mocht er de plek voor zijn, zijn fruitbomen natuurlijk helemaal leuk! Samen met de kinderen het fruit plukken om er vervolgens samen lekker van te snoepen!

Hoe ziet uw familietuin er uit?

Wij maken graag met u een passend plan!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search