Erfafscheiding saai? Echt niet!

 In Blog, Tuintips

Bij een erfafscheiding denk je wellicht al snel aan een planken of stenen schutting. Logisch! Maar er zijn nog meer fraaie oplossingen te bedenken. We nemen je graag mee in de wereld van erfafscheidingen!

  • Natuurlijke erfafscheiding

Met een natuurlijke erfafscheiding word je altijd omgeven door groen. En dat is natuurlijk een grote kwaliteit voor de ultieme tuinbeleving. Voorbeelden van een groene erfafscheiding zijn een taxushaag en een beukenhaag. Een taxushaag blijft het hele jaar groen en is dus altijd mooi dicht. Ideaal als je op zoek bent naar privacy! Een beukenhaag behoudt in de wintermaand zijn blad, maar wordt wel bruin. Uiteindelijk sterven de bladeren af. Overigens blijven ze dan wel aan de haag zitten totdat het nieuwe blad gaat groeien. Zo houd je toch altijd een dichte haag!

  • Riet-, wilgen- of bamboematten

Wist je dat een natuurlijke afscheiding je tuin zelfs groter kan laten lijken? Als je het slim plaatst wekt het natuurlijke materiaal de illusie dat de tuin groter oogt dan hij werkelijk is.

Rietmatten zijn populair door de aantrekkelijke prijs. Daarbij hoef je geen onderhoud te plegen aan deze matten en
gaan ze tot wel 10 jaar mee!
Wilgenmatten doen het heel goed in een moderne tuin. Met de strak bruine kleuren creëer je een mooi contrast. Deze matten gaan zelfs tot wel 15 jaar mee! Bevestig je ze op de juiste manier? Dan hebben ze geen onderhoud meer nodig.
Bamboematten worden vaak gebruikt als decoratie. Bamboe is dan ook een stevige materiaalsoort. Je plaatst ze makkelijk tegen een bestaande schutting. En bevestig je ze een stukje van de grond af? Dan hebben ze een levensduur van minimaal 10 jaar.

  • Schanskorf

Op zoek naar een meer robuuste uitstraling? Dan biedt een schanskorf uitkomst. De korven van gegalvaniseerde draad vul je met een steensoort naar keuze. Kies dus vooral de kleur en steen die bij je tuin past. Dé tip voor een echte eyecatcher: verwerk met dezelfde materialen een buitenhaard in de schanskorf!

  • Geluidswerende wanden

Woon je in een gebied waar je veel geluidsoverlast ervaart? Dan zijn geluidswerende wanden dé oplossing. Een kokosmat is hiervoor uitstekend geschikt en heeft meerdere voordelen. Het houdt niet alleen geluid tegen, maar als je het goed bevestigt is het ook een ijzersterke erfafscheiding. En tot slot: naast de natuurlijke uitstraling is een kokosmat uitermate geschikt om beplanting tegenaan te laten groeien!

Op zoek naar privacy?

Welke fraaie oplossing past bij u? Wij vertellen u graag over de voor- en nadelen!

Foto: Hanneke Meier 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search