Vijf tuintrends voor 2018

 In Kindvriendelijk, Tuintrends

Een nieuw jaar, nieuwe trends! Ook in ons vakgebied verwachten we weer nieuwe, mooie ontwikkelingen. Op zoek naar inspiratie? Lees dan vooral verder. We lichten er graag een paar voor u uit: de tuintrends van 2018!

Tuintrend 1: Zwart
De kleur zwart in een tuin? Het klinkt misschien vreemd, maar het is minder mysterieus dan u denkt. We zoeken namelijk steeds meer naar contrasten in een tuin. Het gebruik van zwart speelt daarbij een prominente rol. Zwart oogt namelijk chique. Een mooie tegenhanger van al het groen in uw tuin! Kies bijvoorbeeld voor een zwarte schutting. Of voor zwarte, losse elementen zoals meubels, plantenbakken en zuilen. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar door het contrast ervaart u ook een voelbare rust!

Tuintrend 2: Ruwe materialen
Materiaal met karakter. Het liefst zo puur mogelijk. Ook in de tuinaanleg zien we die trend terug. Cortenstaal en natuursteen zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze materialen zijn puur en onbehandeld. En daarom dus tijdloos. Cortenstaal herken je aan de prachtige, oranjebruine roestige uitstraling. Dat geeft fraaie accenten en past uitstekend in iedere tuin, van klassiek tot landelijk. Met natuursteen benadruk je subtiele vormen in een tuin. Zo zorgt breuksteen in een spiegelvijver voor een hele mooie, stijlvolle uitstraling!

Tuintrend 3: Duurzaam
Duurzaamheid is op dit moment een hot item. En terecht! Dus passen we ook in onze tuinen steeds meer gerecycled materiaal toe. Zo gebruiken we bijvoorbeeld gerecycled kunststof bij het aanleggen van tuinpaden, moestuinen en borders. Het grote voordeel? De lange levensduur!
Ook bij het gebruik van natuurlijke materialen zien we uitstekende duurzame oplossingen, zoals Douglashout. Deze houtsoort is kwalitatief enorm goed, maar ook zeer betaalbaar. Douglashout heeft daarnaast een levensduur van wel tien tot vijftien jaar!

Tuintrend 4: Organische snoeivorm
Organische snoeivormen zijn weer helemaal in. Organische vormen zijn natuurlijke vormen zonder duidelijke (rechte) lijnen. Deze vormen zijn het hele jaar door beeldbepalend en dus echte eyecatchers in uw tuin! Soorten als taxus of ilex zijn hier uitstekend voor geschikt. We planten ze eerst in grote borders en knippen ze later tot glooiende wolken. Heeft de beplanting eenmaal de juiste vorm? Dan is het alleen nog maar een kwestie van jaarlijks bijhouden. Ideaal toch!

Tuintrend 5: Buiten leven
De tuin als verlengstuk van je woning; nog zo’n mooie trend! Laat bijvoorbeeld je woning naadloos overlopen in je tuin. Met bestrating die je zowel binnen als buiten gebruikt, zoals keramische tegels. Dat geeft een prachtig visueel effect.
En terug van weggeweest: de overkapping! Dé plek om heerlijk te genieten van het buitenleven. Met natuurlijk een fijne buitenkeuken. Zo creëert u als het ware uw tweede woonkamer, omgeven door groen!

De tuintrend van 2018 ook in uw tuin?

Is uw tuin nog niet klaar voor deze tuintrends? Neem dan eens contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Foto: Hanneke Meier  | Tuinontwerp: Michiel van Loon

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search