Een tuin aanleggen: waar begin je?

 In Tuintips

Nu de dagen weer wat langer worden, kunnen we bijna niet wachten om weer naar buiten te gaan. En om van onze tuin te genieten! Maar geniet u nog wel echt van uw tuin? Of zet u nu toch de stap om deze eens helemaal aan te pakken? In dat geval hebben wij voor u vijf handige tips!

Tip 1:
Breng voordat u begint uw wensen in beeld. Stel uzelf daarbij de volgende vragen: “Waar plaats ik mijn terras, zodat ik ook na een lange werkdag nog kan genieten van de zon?” Of: “Hoe zorg ik ervoor dat mijn tuin kindvriendelijk is?” En: “Hoeveel tijd wil ik besteden aan het onderhoud van mijn tuin?”

Tip 2:
Met het antwoord op deze vragen kunt u aan de slag met een tuinontwerp. Hierin verwerkt u heel concreet uw wensen. Daardoor ziet u ook meteen of alles wat u in uw hoofd heeft ook echt past in uw tuin. Neem in het tuinontwerp ook meteen de verlichtingspunten mee. En heeft u weleens nagedacht over automatische beregening?

Tip 3:
En dan: de materiaalkeuze. De keuze is enorm, laat u dus goed informeren! Over bestrating bijvoorbeeld. De mogelijkheden hiervoor zijn namelijk eindeloos. Kies in ieder geval niet voor te veel verschillende soorten bestrating. Dat geeft een heel onrustig beeld. En gaat u dan voor gebakken bestrating, die past bij de stijl van uw woning? Of kiest u liever voor duurzaam? Ga in dat geval dan voor keramische tegels. Ook voor het gazon zijn er meerdere oplossingen mogelijk. Kiest u voor graszoden, of wilt u het gras toch liever inzaaien? Gras inzaaien is natuurlijk een stuk goedkoper. Maar met graszoden ziet u meteen resultaat en heeft u direct een dichte grasmat!

Tip 4:
Wat biedt voor u nou die extra beleving in uw tuin? Het is verstandig om ook daar alvast eens over na te denken. Misschien droomt u van die mooie overkapping, waar het op de wat koelere zomeravonden ook nog heerlijk toeven is. Of misschien zoekt u juist wat extra dimensie in uw tuin. Zo geeft water bijvoorbeeld een heel mooi en rustgevend effect. Denk dan aan een vijver, of een strakke waterspuwer. De aanleg daarvan vraagt wel om vakmanschap. Laat u daarom goed informeren door een vakspecialist!

Tip 5:
En als kers op de taart: beplanting! Beplanting maakt de tuin natuurlijk helemaal af en brengt uw tuin tot leven. Maar vergis je niet, het kiezen van de juiste beplanting is echt niet makkelijk! In onze volgende blog vertellen we u er graag alles over. Laat maar komen die lente!

Een nieuwe tuin aanleggen?

Wilt u een unieke tuin, betaalbaar maar toch exclusief? Neem dan eens contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Foto: Hanneke Meier  | Tuinontwerp: Michiel van Loon

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search