stoer en robuus | 2018

“Met een balkenplafond van sprokkelhout halen we dat heerlijke, relaxte Ibiza-gevoel in huis!”

slim benutten van beperkte ruimte

Dit intieme dakterras is een prachtig voorbeeld van hoe je beperkte ruimte slim benut. Op het relatief kleine oppervlak gebeurt veel. Alles moet hier samenkomen: gemak, groen en een intieme zomervibe. En daar zijn we uitstekend in geslaagd!

hmf-vangestelhoveniers-110618-08-website
hmf-vangestelhoveniers-110618-06-website
hmf-vangestelhoveniers-110618-14-website

Water brengt rust

Over het hele terras monteerden we een vlonder. Dat maakt het dakterras enorm onderhoudsvriendelijk. Het terras is bedoeld om tot rust te komen. Het moet dus ook echt rust uitstralen. Dat effect versterkten we door de loungebank uit te voeren in hetzelfde hout als de vlonder. Onder de loungebank hebben we laden gemaakt, waar je de tuinkussen in op kunt bergen. Handig! En om ook in het donker optimaal te kunnen genieten, zit er verlichting in de traptreden.

Water brengt rust! Dat geldt zeker voor deze tuin. Een strak, zwart waterelement zorgt voor een rustgevend geluid. In het waterelement maakten we drie waterspuwers. Het zwarte staal van de waterspuwers zie je ook weer terug in de stalen staanders boven de loungebank. Boven de loungebank maakten we een balkenplafond van sprokkelhout. Daarmee halen we dat heerlijk relaxte Ibiza-gevoel in huis!

Aan de verhoogde tafel kun je in de avondzon heerlijk dineren. En omdat gemak de mens dient, verwerkten we in de verhoogde bank een koelkast. Het groene effect in deze tuin komt terug achter de loungebank. We plantten mooie siergrassen in een plantenbak. De andere borders met kantopsluiting werden voorzien van cortenstaal. De heerlijke vuurtafel tot slot, staat garant voor lange, zwoele zomeravonden!

Verrast door de mogelijkheden? En denkt u, dat wil ik ook?

hmf-vangestelhoveniers-110618-03-website

Start typing and press Enter to search