Moosdijk | 2017

“Alle elementen maakten we van kwalitatief goed én duurzaam materiaal!”

Hoe binnen en buiten perfect samensmelten

De opdrachtgever wilde een stadstuin waarbij de beleving van hun woning naadloos overgaat in hun tuin. Michiel van Loon ontwierp een prachtige tuin en zijn ontwerp laat perfect zien hoe je binnen en buiten op een sfeervolle manier samen laat smelten.

De rails van de glazen schuifwanden verwerkten we ‘verdiept’ in de keramische tegels. Zo vormen ze zowel visueel als fysiek geen obstakel als je naar de tuin loopt.

moosdijk-04
moosdijk-09
Duurzaam materiaalgebruik

In het ontwerp van deze tuin koos Michiel voor veel houten elementen. Het gebruik van duurzame materialen staat bij ons hoog in het vaandel. We maakten alle elementen van kwalitatief goed én duurzaam materiaal.

We verhoogden één vlonder en verwerkten hier een waterelement in. Dat geeft een brekend effect in de tuin. Deze vlonder loopt subtiel over van tegels naar vlonders.

Achterin de tuin legden we ook een vlonder aan. Deze vlonder kan het gewicht van een auto dragen en dat is belangrijk: zo kan de opdrachtgever altijd gebruik maken van hun garage.

De plankenwand geeft extra diepte in de tuin. We monteerden de hoeken in verstek. Dat geeft het een extra robuust effect.

Toe aan nieuwe tuin? En spreekt het gebruik van duurzame materialen u aan?

moosdijk-12

Start typing and press Enter to search