Kuperus | 2018

“Het prachtige Padouk toverde een lelijke muur om tot een schitterende tuinwand!”

sfeer subtiel benaderd

Deze achtertuin vroeg om meer sfeer, maar wel met een subtiele benadering. Daar hielden we in het ontwerp dan ook rekening mee. Bijvoorbeeld door in de verhoogde vlonder een meerstammige boom te planten. Dat breekt het ruimtelijke effect van de grote tegels. En zorgt daarmee ook voor een mooi contrast tussen het groen en de grote tegels.

Het verhoogde grindpaadje ligt in een directe zichtlijn vanuit de woning naar het achterste gedeelte van de tuin. Dat maakt de tuin optisch veel ruimtelijker!

hmf-vangestelhoveniers-110618-51-website
hmf-vangestelhoveniers-110618-52-website

lelijke muur wordt strakke tuinwand

We maakten een aantal borders met beplanting. Die voorzagen we van opsluitingen van cortenstaal. Dat geeft een stoere uitstraling aan het geheel. Ook de taxus blokken die in de tegels, voorzagen we van deze opsluiting. Dat zorgt voor een mooi contrast tussen het groen van de haag en de lichte kleur van de tegels. Maar waarborgt ook continuïteit van materialen in de tuin. En dat zorg er weer voor dat we de rust bewaren sterker beleven in de tuin.

Een andere uitdaging was een lelijke muur die aan het huis stond. Deze muur moest helaas blijven staan en was niet meer schoon te krijgen. Dat losten we op door deze wand te voorzien van prachtig Padouk. Deze strakke hardhoutsoort toverde deze lelijke muur om in een schitterende tuinwand! En met de in de wand aangebrachte verlichting trekken we dat effect in donkere omstandigheden gewoon door!

Wilt u lelijke elementen in uw tuin ook verfraaien met een prachtige natuurlijke oplossing? Dat kan!

hmf-vangestelhoveniers-110618-48-website

Start typing and press Enter to search