Familietuin | 2019

“Een familietuin; speelplek voor de kinderen maar ook voor lange, zomerse borrelavonden”

Water brengt rust

Water staat onlosmakelijk verbonden met rust. Dat vonden we in een waterelement met drie spuwers. We voerden het waterelement uit in de duurzaamste houtsoort: Padouk. Padouk vergrijst prachtig van kleur. Het waterelement gaat deels over in de houten vlonder, ook gemaakt van Padouk. De keuze voor hetzelfde hout versterkt de rustige uitstraling.

hmf-vangestelhoveniers-050619-27-website
hmf-vangestelhoveniers-050619-15-website
hmf-vangestelhoveniers-050619-18-website

van alle gemakken voorzien

De houten vlonder gaat over in een houten tuinwand. Zo verborgen we de minder fraaie muur in de tuin. In de vlonder en voor de tuinwand plantten we een meerstammige boom. Deze laat al het hout nog meer leven. Door de mooie, strakke zichtlijn ervaar je dit ook binnen in huis erg goed!

Het uitgekiende lichtplan met subtiele lichtpunten maakt dat deze tuin ook in het donker een plaatje is. En gemak dient de mens; deze tuin rustten we uit met een automatisch beregeningssysteem. Dat zorgt ervoor dat de tuin er het hele jaar frisgroen uitziet!

De leibomen zijn niet alleen schitterend maar ook multifunctioneel: ze zorgen voor privacy in de tuin en voor een ultieme groenbeleving. Zeker als in het voorjaar de eerste lentezon door de blaadjes heen prikt. Ziet u het al voor u?

De zwarte schutting geeft samen met het groen een stoere uitstraling. Dat past echt ontzettend goed in deze tuin. Maar uiteraard ontbreekt kleur in de tuin niet. Ons doordachte beplantingsplan voorziet in kleurrijke beplanting die mooi op elkaar inspeelt.

Ook een familietuin? Met oog voor elk detail?

hmf-vangestelhoveniers-050619-11-website

Start typing and press Enter to search